Vertis Braver în luptă cu apa…

vertis-braver

Aveți mai jos o descriere a unei povești pățite de un prieten de-al meu care și-a scapat telefonul Vertis Braver, produs de Overmax, în apă și, care, după ce telefonul n-a mai răsăpuns la comenzi, s-a dus ca tot omul la service pentru a i se rezolva problema. Am pus și un filmuleț în care veți vedea cum este descris acest telefon care ar trebui să reziste la contactul cu apa și, nu numai.


Telefonul nou in garantie la ESD-ROM, mi-a scapat pe plaja in apa, m-am dus la ESD-ROM care mi-au spus rezultatul… CONTACT CU LICHIDE care duce la pierderea garantiei, spunandu-mi ca apa a intrat pe la capacele de casti sau pe la cel de alimentare… De cand am telefonul nu am folosit castile, iar capacelul de la alimentare am grija sa fie inchis totdeauna , vina totala rezultand a fi a mea, eu neavand cum sa dovedesc ca totul a fost in regula si nu altfel… In final, dupa 3 drumuri la ei, NU au acceptat sa il repare decat contra cost pentru 700ron, cat costa de nou…, binenteles am refuzat!
Sfatul meu este urmatorul :
Desi telefonul are IP68 care este un maxim in gradul de protectie, culmea si la submersie continua, aveti grija la CONTACTUL CU APA, pentru ca profesionistii de la ESD-ROM nu acorda garantia…si nici producatorul, gasind tot felul de motive pe care nu le puteti dovedi…
Rata IP identifica gradul de protectie impotriva umiditatii si prafului. Nivelul IP este descris de 2 doua cifre:
prima face referire la nivelul de protectie impotriva prafului, a doua impotriva apei.
Nivelul Ingress Protection este un standard international si este utilizat pentru a masura rezistenta la apa pentru orice produs electronic. Dispozitivele cu un grad IP mai ridicat mentin componentele interne in conditii de siguranta si curatenie.
Rata IP68 este in general cea mai mare accesibila in domeniul ecranelor LED.

În concluzie, sunt multe reclame mincinoase și autoritațile ar trebui sa ia măsuri împotriva unor astfel de practici pentru ca utilizatorul să nu mai aibă de suferit și să piardă banii pe care i-a dat pe un produs cu o reclamă mincinoasă.

Despre autor

meister

No Comments

Leave a Reply